Ambassade en Consulaten van het Koninkrijk België in de Democratische Republiek Congo
Home Reizen en verblijven in de Democratische Republiek Congo

Reizen en verblijven in de Democratische Republiek Congo

Welkom in de Democratische Republiek Congo! Wij hebben het genoegen u te mogen verwelkomen op deze pagina met praktische informatie.

Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken raden wij u aan om regelmatig het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken te raadplegen alsook onze veiligheidsbrochure. Aarzel niet om ons te volgen op de Facebook pagina van de ambassade in Kinshasa, de Facebook pagina van het consulaat-generaal in Lubumbashi, en Twitter zodat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

 
Tijdelijk verblijf

Bent u tijdelijk in de DRC om familie of vrienden te bezoeken of voor professionele redenen? Gelieve u te willen inschrijven op TravellersOnline en er uw reis te registreren. Dankzij deze registratie kunnen wij u contacteren in geval van nood.

 
Permanent verblijf

Verhuist u naar de DRC? Wij nodigen u, alsook uw Belgische en buitenlandse gezinsleden, uit voor de registratie in ons consulair register. Gelieve de instructies van de FOD Buitenlandse Zaken te willen volgen en ons veiligheidsformulier te willen invullen.

 
In geval van problemen

Aarzel niet om ons te contacteren :

Kinshasa

  • Maandag tot vrijdag van 07u30 tot 15u00 : +243 (0)99 60 22 100
  • Noodnummer buiten de openingsuren voor Belgen in nood: +243 (0)81 97 00 159 (Bel niet voor visa, legalisaties, de openingsuren, ...) 
  • kinshasa@diplobel.fed.be

Lubumbashi

  • Maandag tot vrijdag van 08u00 tot 16u00 : +243 (0)997 015 803  
  • Noodnummer buiten de openingsuren voor Belgen in nood +243 (0)971 020 025 (Bel niet voor visa, legalisaties, de openingsuren, ...) 
  • lubumbashi@diplobel.fed.be

 
Privacy

Uw persoonlijke gegevens dienen om u consulaire diensten te kunnen aanbieden en om u te kunnen contacteren in geval van crisis. Uw gegevens worden gebruikt om assistentie en consulaire bescherming, zoals voorzien in de Conventie van Wenen van 1963 aangaande consulaire relaties (Artikel 5), efficiënter te maken. Zij worden in geen enkel geval doorgegeven aan derden die niet bevoegd zijn. Gelieve ons alle wijzigingen van deze gegevens te willen melden zodat zij tijdig kunnen worden aangepast.