Ambassade en Consulaten van het Koninkrijk België in de Democratische Republiek Congo
Home Reizen en verblijven in de Democratische Republiek Congo

Reizen en verblijven in de Democratische Republiek Congo

Welkom in de Democratische Republiek Congo! Wij hebben het genoegen u te mogen verwelkomen op deze pagina met praktische informatie.

Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken raden wij u aan om regelmatig het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken te willen raadplegen, alsook onze veiligheidsbrochures voor Kinshasa, Lubumbashi, Goma, Bukavu en de DRC in het algemeen. Aarzel niet om ons eveneens op Facebook te volgen zodat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

 
Tijdelijk verblijf

Bent u tijdelijk in de DRC om familie of vrienden te bezoeken of voor professionele redenen? Gelieve u te willen inschrijven op TravellersOnline en er uw reis te registreren. Dankzij deze registratie kunnen wij u contacteren in geval van crisis.

 
Permanent verblijf

Verhuist u naar de DRC? Wij nodigen u, alsook uw Belgische en buitenlandse gezinsleden, uit voor de registratie in ons consulair register. Gelieve de instructies van de FOD Buitenlandse Zaken te willen volgen en ons veiligheidsformulier te willen invullen.

 
In geval van problemen

Aarzel niet om ons te contacteren :

  • Werkdagen tussen 07u30 tot 15u00: +243 (0)99 602 2100
  • Buiten kantooruren voor noodgevallen: +243 (0)81 9700 159
  • kinshasa@diplobel.fed.be

 
Privacy

Uw persoonlijke gegevens dienen om u consulaire diensten te kunnen aanbieden en om u te kunnen contacteren in geval van crisis. Uw gegevens worden gebruikt om assistentie en consulaire bescherming, zoals voorzien in de Conventie van Wenen van 1963 aangaande consulaire relaties (Artikel 5), efficiënter te maken. Zij worden in geen enkel geval doorgegeven aan derden die niet bevoegd zijn. Gelieve ons alle wijzigingen van deze gegevens te willen melden zodat zij tijdig kunnen worden aangepast.