Consulaire bevoegdheid

  1. Laatst bijgewerkt op

Ambassade van België in Kinshasa

Vanwege de COVID-19-situatie zijn de consulaire loketten van de ambassade sinds 20 juli 2020 enkel toegankelijk op afspraak.

Consulaire bevoegdheid: Alle provincies van de Republiek Congo (RC) evenals de provincies van de DRC, met uitzondering van de provincies Haut Katanga, Lualaba, Haut Lomami en Tanganyika.

  • Dit geldt ook voor het indienen van aanvragen voor paspoorten, identiteitskaarten, levensbewijzen, consulaire attesten, inschrijving op post, CNEM, burgerlijke staat, akten, nationaliteit, erkenningen, beroepskaarten, legalisaties.
  • U kunt  een afspraak maken voor uzelf en/of voor uw gezinsleden.
  • Als u meer dan één afspraak nodig heeft, bijv. een paspoort en een consulair attest, moet u op de knop "afspraak toevoegen" klikken. Het systeem bezorgt u dan voldoende tijd aan de balie voor alle gevraagde afspraken.
  • Breng de documenten mee die opgesomd staan in de bevestigingsmail.
  • Voor het ophalen van uw documenten (eID, paspoort, legalisatie) moet u geen nieuwe afspraak nemen. Haal uw paspoort/eID op tussen 12u00 en 14u30 op weekdagen op vertoon van de email die meldt dat het document aangekomen is. Uw legalisaties haalt u op volgens de instructies op uw ontvangstbewijs.

Contact: kinshasa@diplobel.fed.be / +243 (0) 99 60 22 100


Consulaat-Generaal van België in Lubumbashi

Consulaire bevoegdheid : De provincies Haut Katanga, Lualaba, Haut Lomami en Tanganyika.

Toegang tot het consulair loket :

  • Van maandag tot vrijdag van 08u00 tot 11u45 zonder afspraak
  • Van maandag tot vrijdag van 13u00 tot 15u45 enkel voor Belgische onderdanen en op afspraak via lubumbashi@diplobel.fed.be of +243 (0)997 015 802
  • Voor een consulair attest, gelieve ons het aanvraagformulier (DOCX, 31.78 KB) te bezorgen tijdens een bezoek aan het loket of per mail


Ereconsulaten

Ons ereconsulaat in Goma in de DRC staat ter beschikking van de Belgen voor praktische vragen of diensten. De Belgische ambassade in Brazzaville biedt een aantal beperkte consulaire diensten aan. De consulaire dossiers worden beheerd op het niveau van de ambassade in Kinshasa. Sommige ereconsulaten kunnen voorlopige paspoorten afgeven en/of documenten legaliseren.

Contactgegevens van de ereconsulaten